top of page
IMG_9734.jpg
Foto meisje met vogels.jpg

Welkom, ik ben Dievertje
Ongeveer 3 jaar geleden heb ik mijn koers verlegd, om datgene te doen waar mijn passie ligt. Het moment dat mijn vader (huisarts) en mijn moeder (psychotherapeut) beiden met pensioen gingen, maar dit eigenlijk in hun hart helemaal niet wilden, maakte iets wezenlijks in mij los. Waarom wilden zij niet stoppen? Omdat ze hun werk zo leuk vonden, dat ze het gewoonweg niet wilden missen. Toen dacht ik: “Dat wil ik ook!” Dat is de reden dat ik mijn hart ben gaan volgen. Na de Hogere Hotelschool heb ik, na jaren met veel plezier in dit vakgebied te hebben gewerkt, het tij gekeerd. Ik wilde altijd al psychologie studeren, haal veel levenslust uit diepgaande gesprekken met mensen om me heen en heb veel dierbaren die zeiden; ‘Hier moet je echt iets mee gaan doen!’. Ik ben Kindercoach geworden, omdat dat is wat ik oprecht leuk vind, wat me wezenlijk boeit en waar ik goed in ben.

 

Helpen, maar waarmee dan?
Zover ik me kan herinneren ben ik in mijn leven altijd op zoek naar geluksmomentjes. Geluk zit hem in kleine dingen, maar deze moet je wel kunnen zien, kunnen pakken en kunnen vasthouden. Wanneer je dat onder de knie hebt, ziet het leven er een heel stuk leuker uit! Ik geloof dat je dit kunt leren en dat elk mens geluk kan ervaren. Elk mens, groot of klein, dik of dun, arm of rijk, bezit een kracht, iets waar hij/zij echt goed in is. Ik geloof erin dat elk mens krachtige eigenschappen bezit die wel eens tegen hem werken, maar ook zwaktes kent die hem kunnen helpen. Als jij er achter komt wat jouw kracht is, wat jouw sterktes zijn en je weet hiermee je weg te bewandelen de toekomst tegemoet, dan voel jij je een gelukkiger mens. Als je met die kracht iets gaat doen, als je die weet te verweven met je passie of het vak wat je uitoefent, is het leuker om te doen, hou je het veel langer vol en voel je je gelukkiger. Dat is precies het doel wat ik wil bereiken met het geven van coaching.

 

Dit begint al in de kindertijd. Als je goed naar kleine kinderen kijkt, dan zie je al heel vroeg wat hen gemakkelijk afgaat in het leven, waar ze lol en plezier in hebben om te doen, waar hun kracht ligt. Gek genoeg zal elke tiener, als je vraagt: “Waar ben je goed in?” standaard antwoorden met: “Mmm, dat weet ik niet hoor.” Terwijl ze allemaal ergens heel erg goed in zijn. Niets is zo lastig als het kiezen van een vakkenpakket, wanneer je geen flauw benul hebt wat je wil gaan studeren, laat staan dat je op die leeftijd al weet wat je later wil worden. Ik geloof er in dat als jongeren leren waar ze goed in zijn, waar hun kracht ligt, dat ze gemakkelijker een vervolgstudie vinden die bij hen past en daarmee het werkende leven tegemoet kunnen treden in een vak wat zodanig boeit dat zij er gelukkig oud mee worden.
 

Hoe doe ik dit?
Door wezenlijk te luisteren naar je verhaal, ga ik je eerst proberen te begrijpen. Als jij ook voelt dat je op de juiste manier wordt gehoord en wordt begrepen kunnen we samen op zoek, naar dat wat jou kan helpen. Dit doe ik door open, eerlijk en oprecht met je in gesprek te gaan.

 

Ik ben een behulpzaam, lief, warm en betrokken mens met doorzettingsvermogen en ik werk graag met doelen die we samen kunnen halen. Als we weten wat jouw kracht is, wat jouw sterke eigenschappen zijn en waar jij blij van wordt dan kijken we samen naar de manier waarop dit jou het beste kan helpen in de toekomst. Met als doel, dat jij je uiteindelijk beter in je vel voelt en gelukkiger de toekomst tegemoet gaat.

bottom of page